България закъсня с десетилетие да влезе в Еврозоната заради моткане. Това

...
България закъсня с десетилетие да влезе в Еврозоната заради моткане. Това
Коментари Харесай

Балканско моткане коствало членството ни в Еврозоната от догодина

България закъсня с десетилетие да влезе в Еврозоната поради " моткане ". Това съобщи някогашният вицепремиер и министър на стопанската система Николай Василев пред Би Ти Ви.

Той посочи, че България може да бъде призната в Клуба на богатите още на 1 януари 2024. За 20 година Василев не е чул да има някаква акция за приемането на еврото. Имало е напълно къси интервали, в които държавното управление на Борисов говорило за изгодите от приемането на еврото, уточни Николай Василев.

По отношение на високата инфлация у нас, Василев добави, че държавата е с най-хубавите стопански индикатори в своята история от хан Аспарух до момента. Няма никакви рецесии - в България няма война, няма криза, няма пандемия, няма бежанска вълна от Югоизток, няма настъпление на извънземни. Защо в тези златни години политиците желаят да има доста проценти недостиг?, недоумява някогашният вицепремиер.

Той няма упреци към служебния финансов министър Росица Велкова. Ако нямаме постоянни държавни управления, обстановката ще става по-лоша. Ако още веднъж ще влезем в избори, които още веднъж ще родят нищо - употребява от това няма, изясни Василев. Той не вижда проблем със остарелия бюджет, само че животът демонстрира, че служебното държавно управление не може да има дълготрайни тактики и нямат визия за нито един бранш на страната. Нацията има огромни проблеми, с които никой не се занимава, уточни Николай Василев.

По думите му за никакво заледяване на приходите не може да се приказва. Всяка година междинни, минимални приходи и пенсии се качват, а думите като заледяване нямат никакво съображение. Бих забранил две думи - едната е недостиг, а другата актуализация, посочи Николай Василев.

Той добави, че 50% инфлацията е привнесена, а другите 50% е поради помпането на приходите, което води до по-голяма инфлация. Таван на надценката няма да проработи, което ще докара до дефицити и черен пазар, счита Василев.

Той не знае какво значи далавера в България в случай, че няма такава. Василев е срещу и повдигането на налозите. Сега концепцията е да се санкционират всички компании. Бизнесът не протестираше против неправилната политика, само че бе въпрос на време да му се вдигнат налозите, означи Василев, който би предложил 5% Данък добавена стойност на интернационалния туризъм.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР